T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / SORGUN - Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi

Tarihçe

Okulumuzun Tarihçesi

SORGUN MESLEKİ EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

TARİHÇE

 

          

            Merkezimiz 19.06.1986 tarihinde 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim kanunu gereği ve 08.05.1987 tarihli bakanlık onayı ile ilk olarak Sorgun Halk Eğitim Merkezi binasında faaliyetlerine başlamıştır. Aynı yıl Sorgun Mehmet Akif Ersoy ilkokulunun üst katına taşındı. 1988 yılında Cumhuriyet Caddesi Mermerciler kavşağında 3 dükkan kiralanarak eğitim-öğretime devam edilmiştir. Bir yıl sonra 1989 yılında Sorgun Fatih Ortaokulunun birinci katına taşındı. İki yıl burada kaldıktan sonra 1991 yılında Sorgun Endüstri Meslek Lisesi üst katına taşındı. Merkezimiz, 01.09.1994 yılında son kez yer değiştirerek S.S Sorgun Yeşilova sanayi sitesi kooperatifi tarafından yapılan şimdiki binasına taşınmış bina Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş ve halen bu binada eğitim ve öğretimini sürdürmektedir

 

Merkezimiz 1216 m2 arsa üzerinde 700 m2  alana sahip "U" şeklinde tek katlı 6 derslikli. 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet otomotiv teknoloji sınıfı, 4 adet sınıf, mutfak, kiler, yemekhane, müdür odası, öğretmenler odası, müdür yardımcıları odası, memur odası, dinlenme odası, arşiv ve kalorifer dairesinden oluşmaktadır. Merkezimizin bahçesi ihata duvarı ile çevrilmiş olup duvar üstü demir parmaklıklarla yükseltilmiştir. Okulumuzun ön bahçesi tamamen ağaçlandırılmış ve yeşillendirilmiştir. Öğrencilerin oturabilecekleri bank ve masalardan oluşan oturma grupları oluşturulmuş arka bahçeye de bir kamelya yapılmış içi döşenmiş ve bahçe genellikle gül ve meyve ağaçları ile güzelleştirilmiştir.

        

2019 yılı Ağustos ayında yayınlanan 2743 Sayılı Tebliğler Dergisi gereği merkezimizden isteyen öğrenciler lise diploması sahibi olabilmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim yılından başlamak üzere dilekçe ile başvuran öğrencilerimize lise fark dersleri yüzyüze eğitim kapsamında haftasonları verilmektedir.

Merkezimizde normal eğitim yanında yetişkinler için İş Pedagojisi-Usta Öğreticilik kursları düzenlenmektedir. Ayrıca denklik yoluyla kalfalık/ustalık sınavları açılmaktadır.  Merkezimizde bunun yanında eğitek projesinden alınan bilgisayar programı ile tüm vatandaşların arabalarının arıza tespit ve testleri yapılmaktadır. 

     

            Merkez olarak hedefimiz ilçemizde çeşitli iş kollarında çalışan ve Devletin imkanlarından faydalanmak isteyen tüm çırakları Merkezimize kayıt edip dışarıda bırakmamak. Ayrıca 3308 sayılı Kanun kapsamındaki 27 alan 142 dalda iş yapan tüm esnafımızı belge sahibi yaparak mesleklerini kanun kapsamında yapabilmelerini sağlamaktır. 09.09.2019

 

 

Ahmet AKTAŞ

Merkez Müdürü

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.08.2018 - Güncelleme: 12.02.2020 13:01 - Görüntülenme: 921
  Beğen | 7  kişi beğendi