YOZGAT / SORGUN - Sorgun Mesleki Eğitim Merkezi

Ara

"Sıfır Atık"; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar;

❖ Verimliliğin artması,
❖ Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
❖ İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
❖ Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
❖ Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların "duyarlı tüketici" duygusuna sahip olmasının sağlanması,
❖ Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun "Çevreci" sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.

Ara

Sorgun İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü kurumumuzu ziyarette bulundular.
Ziyarette okulumuz öğrencilerinin eğitim süreci ve iki kurum arasında yapılacak iş birlikleri ve çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Okul idaremiz, ziyaretleri için İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne teşekkürlerini sundu.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen"  unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlik mesleğini coşkuyla ve yılmadan yerine getiren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun!

Programı hazırlayan okul idaremize teşekkür ederiz.

Kas

Suriyeli göçmen ve sığınmacılar için mesleki eğitim merkezimizde öğrenci statüsünde kayıtlar başlamıştır.

Şartlar :

1)      T.C. nolu (99 ile başlayan) göçmen kimlik kartına sahip olmak yeterlidir.

2)      Eğitim konusunda bir belge beyan etmesine  gerek yoktur.

3)      Yaş sınırlaması yoktur.

4)      Okul Tarafından meslek hastalığı ve iş kazası sigortası yapılacaktır. (işverenlerin ayrıca sigorta yaptırmasına  gerek yoktur.)

5)      Normal çırak öğrencilerle beraber eğitime haftada 1 (bir) gün devam edeceklerdir. 3 yılın sonunda kalfalık, 4. yılın sonunda ustalık belgesi başarılı olmaları halinde alacaklardır.

6)      Devamsızlık sınırı tüm yıl boyunca toplam 6 (altı) gündür.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikali 83. yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi okulumuzda da yapılan törenle anıldı.

Kas

Devlet Katkısı ödemleri 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı itibariyle sona ermiştir. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren Devlet Katkısı ödemelerinin devam etmesi için Kanun teklifi TBMM'ye sunulmuş olup henüz yasalaşmamıştır.

Kanun teklifi kabul edildiğinde yürürlük tarihine göre geriye dönük ödeme yapılma ihtimali de olabilir. Bu nedenle, işletmeler tarafından öğrencilere ücret ödendiğini gösteren evrakın toplanarak her ayın 10'u saat 23.59'a kadar e-Mesem sisteminden onay verilmesi uygun olacaktır.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan bir törenle kutlandı.

Törende Okulumuz Müdür Yardımcısı Mustafa BÖLÜKBAŞI, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu. Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Mehmet ÖZUZUN tarafından "Tuna Nehri" türküsü seslendirildi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Öğretmenimiz Mehmet ÖZUZUN'a, öğrencilerimize ve teşekkür ediyoruz.

Ekm

İşyerinde kaza geçiren personelimizin SGK'ya bildirimini 3 gün içerisinde yapınız.

Ailesi ve işyeri okulumuza bildirmekle yükümlüdür.

Aksi takdirde cezası 5.115 TL'dir.

Not:   Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bu kapsama dâhildir.

Ekm

Okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Peygamber Efendimizi anmak için Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştirildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.